Aktiviteter

I Midtjysk tekstilkreds/Viborg Væverlaug arrangerer vi årligt 8 foredrag om forskellige emner inden for tekstilkunst. F. eks. fortæller en tekstilkunstner om sin måde at arbejde på og viser nogle af sine arbejder og evt. billeder fra rejser, som har givet inspiration til arbejderne.

På det årlige julemøde er der som regel mulighed for arbejde praktisk med en form for julehåndarbejde. Hvert forår, i maj måned, sluttes sæsonen af med en udflugt. Vi har bl.a. besøgt vævere, filtere, stoftrykkere og tekstile udstillinger.

Vores møder afholdes kl. 19.00 på adressen:  Stationen Ll. Sct. Hansgade 7, 8800  Viborg

Midtjysk Tekstikreds/Viborg væverlaugs blad udkommer fem gange om året (februar, april, august, oktober og december).

I bladet omtales  afholdte og kommende arrangementer. Desuden findes der forskellige tekstile artikler og en oversigt over aktuelle tekstile udstillinger.

Ikke-medlemmer er velkomne til at deltage i møderne – dette koster 50 kr. pr. deltager pr. møde.
.        

.

Program for efterår 2020

Torsdag d. 3. september får vi besøg af brodeusen Jane Ingerslev, som vil fortælle om og vise os ting fra sit ”liv” med broderi.

Da der stadig er øgede corona-restriktioner, kommer aftenen ikke til at foregå helt, som den plejer :

  • Vi lukker dørene op kl. 18.40. Kun medlemmer af foreningen kan deltage.
  • Der vil være håndsprit og handsker i lokalet til fri afbenyttelse. Vi må ikke være så mange personer i lokalet på ”Stationen”, som vi plejer.
  • I lokalet ligger der lige så mange knapper, som vi må være personer. Når I kommer ind, tager I en knap, og når alle knapper er taget, kan der desværre ikke være flere med til aftenens arrangement – vi håber ikke, at I kommer til at gå forgæves.
  • Når vi skal have kaffe/te, hælder bestyrelsen op i kopperne. Mødet på torsdag er gratis – men til de efterfølgende møder er prisen som normalt 20 kr. De skal betales i aftalte, rede penge.
  • Hvor længe vi er nødt til at afvikle vores møder på denne måde, kan vi jo ikke vide, men så snart der bliver lempet på restriktionerne, vil I selvfølgelig få det at vide.

Onsdag 16. september Udflugten i Tekstilkredsen er udsat til d. 16. september  Aflyst pga. corona

Torsdag 3. september Jane Ingerslev Broderi

Mandag, 5.oktober                        Benedichte Harder, væv.   En brik i historien, om brikvævning, en lille workshop

Tirsdag 3. november Generalforsamling og væv med Doris Bundgaard

Onsdag den 2. december Julemøde

Forår 2021

Onsdag 6. januar Eva Have, maskinbroderi

Torsdag 4. februar Merete Christiansen Præstekraver og kirketekstiler

Mandag 1. marts Lene Randorff, strik

Tirsdag, 6. april Anne Kirketerp Linstad Håndværkspsykologi,

En dag i maj Sommerudflugt